Пловдив приема втория турнир от Волейболната златна лига при жените 02 юни, 2021

Пловдив приема втория турнир от Волейболната златна лига при жените
social Снимка: Община Пловдив

От петък зала „Колодрума“ ще бъде домакин на втория турнир от група В на Европейската златна лига по волейбол за жени.

Преди състезанието президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев, вицепрезидентът Илия Динков, зам.-кметът по спорт на Община Пловдив Георги Титюков и наставникът на националния отбор Иван Петков дадоха съвместна пресконференция.

„С този турнир слагаме началото на „годината на женския волейбол у нас“, както сме нарекли условно 2021. След него предстоят финалите на лигата, които са в Русе, а от средата на август, отново в Пловдив, ще се проведе и Европейското първенство при жените. Надявам се годината да бъде много успешна, а залата в Пловдив да се напълни и публиката да се радва на победите на нашите момичета“, каза президентът на федерацията Любо Ганев.

Волейболистките на България са категорично начело в надпреварата, след като спечелиха и двете си срещи от първия турнир – срещу Украйна и Словакия, с по 3:0 гейма.

Турнирът в Пловдив стартира в петък в 20 часа със срещата България – Словакия, на следващия ден българският тим се изправя срещу Украйна, отново от 20 часа, а в неделя е последният мач - Словакия – Украйна.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация