Площадка по безопасност на движението изградиха в Ямбол 08 април, 2021

Площадка по безопасност на движението изградиха в Ямбол
social Снимка: Община Ямбол

Нова площадка по безопасност на движението, разположена в двора на Общински детски комплекс, ще посреща децата на Ямбол.

Интерактивното съоръжение е съставено от различни видове кръстовища и пешеходни зони, които в максимална степен се доближават и пресъздават градската среда.                              

По време на обучението за правилата на движение могат да бъдат използвани велосипеди и тротинетки. Площадката е предназначена за деца на възраст от пет до десет години.

Това е още един начин - чрез занимания на открито, децата  да научат и привикнат да спазват основните и най-важни правила за безопасно движение на пътя, да се обучават как да се пазят от автомобилите.

Използването на площадката от детските градини и училищата на Ямбол е свободно през учебно време и в събота до 14:00 ч., след предварително записване на телефон 046 / 66 13 08. 

Обучението следва да се провежда от учителите на съответното учебно или детско заведение.                                                            

Цветовете на площадката остават свежи и ярки през целия период на експлоатация, необходимо е единствено да се почистват с вода при зацапване.

Материалът, от който е изградена, е студен термопластик - екологичен и безопасен, а гаранцията е пет години. Площадката е дарена на Община Ямбол от частна фирма.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация