"Пирогов" откри детска библиотека "Малък герой" 04 април, 2022

social Снимка: УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

Първата детска библиотека "Малък герой" ще бъде обособена на територията на всички клиники и отделения, където се приемат и лекуват деца до 18 годишна възраст в "Н. И. Пирогов".

Инициативата стартира на Международния ден на детската книга - 2 април, като редица издателства и книжарници вече са дарили десетки книги.

Благодарение на помощта, която ни оказвате, дарявайки тези книги, имаме възможност да направим престоя на малките пациенти по-лек и не толкова травмиращ. Вярвам, че книгите ще заместят поне малко смартфоните“, заяви директора на "Пирогов" проф. д-р Иван Поромански на специално организирано събитие по случай празника на детската книга.

Всички дарени книги в полза на инициативата ще получат специално създаден печат „Библиотека Малък герой Пирогов“ преди да намерят място в ръцете на поредния малък герой в най-голямата болница за оказване на спешна медицинска помощ в България.

Общият брой преминали през спешните кабинети деца в „Пирогов“ за миналата година е над 22 000, като голям брой от тях са хоспитализирани.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация