Пантеонът в Русе ще предлага нова атракция 15 април, 2021

Пантеонът в Русе ще предлага нова атракция
social Снимка: Община Русе

Започна подготовката на дигиталното съдържание за мултимедийната инсталация, която до края на тази година ще бъде атракция в Пантеона на възрожденците в Русе. 

За целта бяха избрани съществуващи в музея 70 архивни изображения на тема Възраждане - рисунки на пътешественици, литографии, снимки на възрожденски деятели, графики и рисунки на градове, стари географски карти. 

Заснети са и 20 артефакти от фондовете на музея, които ще бъдат интегрирани във видеопродукцията като своеобразна възстановка на миналото. 

Изработен е и предварителен сценарий по теми и епизоди, които ще се използват в аудио-визуалния продукт.

Създаването на съдържание за 360-градусовата мултимедия в Пантеона на възрожденците е идея на Регионалния исторически музей в Русе. 

Проектът има за цел да обогати съдържанието, да повиши съпричастността на различните поколения към темата и да предложи нови преживявания на посетителите при досега им с културното наследство. 

Анимирането на обекта е иновативен метод за обмен на знания, който скъсява дистанцията между музея и неговата публика. 

Монтираната система за 360-градусова мултимедийна панорама позволява проектирането на видео и звук в подкуполното пространство на Пантеона. 

Планираната атракция ще бъде достъпна целогодишно и ще направи националната забележителност още по-интересна за различните групи посетители.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация