Панаир и детски театър превземат Търговище до 13 май 09 май, 2022

Панаир и детски театър превземат Търговище до 13 май
social Снимка: Facebook/Община Търговище

От днес до 13 май в Търговище ще се проведат 243-тото издание на традиционния пролетен панаир и 21-вия Международен фестивал на спектакли за деца “Вълшебната завеса“.

Търговското изложение ще бъде официално открито в 11.45 ч. пред галерията. Там Духовият оркестър ще изнесе и концерт на открито.

В 19.00 ч., на сцена „Борово око“ стартира #МузикаленПаркФест, който ще продължи в дните до 14 май. Тази вечер концертът ще бъде с участието на Мария Чакърдъкова и Силвия Кацарова, в останалите дни ще гостуват Мария и Магдалена Филатови, Керана и космонавтите, Орлин Павлов.

На 13 май ще бъде открита и Алеята на занаятите. От 9 до 20.00 ч. ще бъде обособено възрожденско кафене и дамски виенски салон, където всички желаещи ще могат да се снимат с аксесоари и обстановка, присъщи на периода.  Отново ще пътува и веселото панаирно влакче, което ще тръгва от площад „Независимост” до изложението. 

А с празник „Балонени мечти“ ще бъде открит фестивалът на спектакли за деца „Вълшебната завеса“. Актьорите от „ЖАР“ театър ще представят по оригинален начин изкуството на театъра и на аеро-дизайна (умението да се правят кукли и скулптури от балони, наречени аерогами).

До 13 май на три сцени ще бъдат представени 15 детски спектакъла. В конкурсната програма ще участват трупи от Благоевград, Варна, Видин, Добрич, Ловеч, Сливен, Смолян, Ямбол и Търговище.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация