Паднало дърво затвори прохода Петрохан 10 януари, 2021

Паднало дърво затвори прохода Петрохан
social Снимка: pixabay.com

Извършени са цялостни обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване на всички трасета, по които се движи общественият транспорт в 24-те райони на София. Общо 142 стегопочистващи машини са работили на терен за разпръскване на смеси. В момента градският транспорт се движи по всичките си обичайни маршрути.

В страната трафикът е при зимни условия. Движението през прохода Петрохан е спряно поради отстраняване на паднало дърво в района на Малка Бързия. Шофьорите могат да ползват алтернативни маршрути - път Е-79 Монтана - Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ "Хемус" до София и обратно.

Движението по третокласния път Кочериново-Рилски манастир също остава временно ограничено в двете посоки, за да се гарантира безопасността, живота и здравето на пътуващите, съобщават от Пътната агенция.

Там падна огромна скала дни след края на изграждането на подпорна стена над село Пастра. Според направените първоначални огледи, изпълнените досега укрепителни дейности са предотвратили много по-голям срутищен процес, посочват от АПИ. Днес работата на геолози и строителни специалисти продължава.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация