Откриват фестивала „За хората и парка“ във Враца 02 юли, 2022

Откриват фестивала „За хората и парка“ във Враца
social Снимка: vratza.bg

Фестивалът „За хората и парка“ се открива днес след 20-дневно отлагане заради лошото време и проливни дъждове в парк „Дъбника“ в едноименния квартал във Враца, съобщиха организаторите.

Двудневната програма на фестивала включва спортни и културни събития. Организатори са Фондация ДА ЛАБ, Спортен клуб по таекуондо „Джумок“ и община Враца, с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ при Общинския съвет. 

Парк „Дъбника“ е най-новият парк във Враца. Изграден е изцяло на празен терен в най-големия квартал на града по проект на Общината с европейски средства преди по-малко от десет години. Най-големите му атракции са амфитеатър и водно огледало с пеещи фонтани, има и няколко детски и спортни площадки и първата в града специализирана алея за разходка на домашни любимци. 

Фестивалът „За хората и парка“ е специално създаден за врачанския парк и включва концерти, изложби, богата детска програма с куклени представления, клоунада, творчески работилници, викторини, игри и много други събития, програмирани на принципа „за всекиго по нещо”.

Програмата започва в 10:30 часа с представлението „Приключение в Делфинариума“ на Куклен театър "Мале, мале". Следват работилница за кукли, демонстрации на спортни клубове, клоунада, ролеви игри, сапунено шоу и други. 

Официалното откриване на фестивала е от 19:00 часа на сцената на амфитеатъра в парка, а след него ще има концерт и лятно кино. 

Вторият ден – 3 юли, също започва с интерактивната куклена миниатюра „Приказна мисия с Чародея“ от Мануела Саркисян. Следват творчески работилници по плъстене на вълна и грънчарство, начален курс в цирковото изкуство, софтбол игри и концерти. Програмата на фестивала ще завърши с огнено шоу на младите артисти от Младежкия дом във Враца.

Регионалната библиотека е подготвила за двата фестивални дни състезания-викторини, като първото, в събота, е за семейни отбори, но от различни поколения, например баби и внуци или родители и тийнейджъри. Второто състезание е за децата, които ще тръгнат в парка по дирите на различни любими книги. По време на фестивала ще бъдат представени и две изложби – на интерактивната инсталация “Фантомат” на Венелин Шурелов и на фотографиите на децата от Клуба по фотография с ръководител Васко Врачовски.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация