Отбелязваме Световния ден на туризма 27 септември, 2021

Отбелязваме Световния ден на туризма
social Снимка: pixabay.com

Световният ден на туризма се отбелязва на 27 септември от 1980 година, когато е приет и уставът на Световната организация по туризъм (UNWTO).

Темата на тазгодишното събитие е под надслов "Туризъм за приобщаващ растеж".

Туризмът обхваща всичко - от древната потребност на хората за движение до модерните процеси на глобализация, от любопитството към чужди култури и региони, до нуждата на съвременния човек от почивка.

Тази вечер фасадата на НДК в София ще светне в оранжево и ще остане осветена през цялата нощ.

Дирекцията на природен парк "Сините камъни" ще отбележи Деня на туризма с поход в Сливенската планина.

Походът ще започне с беседа и указания в 9.00 часа от информационно- посетителския център "Хайдушка пътека" и ще премине през "Карандила" - "Сечени скали" - панорама към "Попстанчови скали", "Голяма чаталка" - скален феномен "Халката" - Долна лифтова станция. Времетраенето е около пет часа. Необходими са удобни и подходящи затворени обувки, връхна дреха, по възможност дъждобран, вода, сандвичи, съветват от парковата дирекция.

В 11 часа ще бъде открита най-новата туристическа атракция в Пловдив - археологическите находки на територията на групов паметник на културата "Историческа зона Филипопол-Тримонциум-Пловдив". Той се намира в сградата на търговски център на Главната улица. Обектът е включен в пакета за туристически обиколки, който Община Пловдив предлага.

Рекламни пана с част от туристическите забележителности на Хасково ще бъдат раздадени във всички детски градини в областния център. Инициативата на Туристическия информационен център и общината е по повод днешния Световен ден на туризма.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация