От днес "Синя зона" и в Кърджали 01 март, 2022

От днес
social Снимка: Община Кърджали

"Синята зона" в Кърджали стартира официално от 1-ви март.

Паркоместата в "Синя зона" са 530. Улиците са обхванати в 6 зони, като ул. "Стадионска" и ул. "Ген Чернозубов" за сега няма да бъдат включени.

На официалната страница на община Кърджали е обособен банер с подробности за платената зона за паркиране. Отваряйки го всеки може да открие както информация за обхвата на зоната,  така и  отговор на въпросите свързани с абонамента за нея.
 
Един лев за час ще струва престоя на автомобил в "Синята зона". Плащането ще става по три начина: чрез SMS, чрез т.нар. паркоавтомат или в обозначени търговски обекти около "Синята зона". Гратисният период за престой на автомобил в синя зона ще бъде 10 минути.

Работното време на синята зона е от 8 до 18 часа от понеделник до петък и от 8 до 13 часа в събота. В неделя паркирането ще е безплатно.

От 1 март започва приемът на заявления за постъпване в детските градини в Кърджали през новата учебна 2022/2023 година.

300 са свободните места в 13 яслени групи и 400 места има за първа възрастова група в детските градини на територията на община Кърджали. Приемът започва от първия работен ден за март и ще продължи два месеца, а необходимата документация при подаване на документи може да бъде открита на сайта на община Кърджали или в съответната детска градина.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация