Орешак събира занаятчии и търговци от цялата страна 12 август, 2022

Орешак събира занаятчии и търговци от цялата страна
social Снимка: НИХЗИ

От днес до 15 август, Традиционният панаир на занаятите в троянското село Орешак ще събере майстори-занаятчии и търговци от цялата страна.

Панаирът води началото си още от XVIII век и се организира в дните около храмовия празник на Троянския манастир – Успение на пресвета Богородица.

Тази година ще има три обособени зони - за търговия, за детски забавления и „Улица на занаятите“, в която ще участват близо 80 майстори.

Пред националното изложение на занаятите в село Орешак ще бъде представена възстановка на занаятчийския панаир от началото на миналия век.

Ежегодно храмовият празник на Троянския манастир и Традиционният панаир на занаятите привличат хиляди посетители от страната и чужбина, което налага сериозна предварителна организация, свързана с преминаването по възловата ул. „Стара планина“ в Орешак.

Посетителите на Троянския манастир, придвижващи се с автомобили ще бъдат насочвани към обособените паркинги. Няма да се допуска паркирането на превозни средства по тротоари, банкети и свободни площи около Троянския манастир и по обходния маршрут за движение.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация