Опасно време - сняг, виелици, поледици и снежна покривка до 25 см 26 януари, 2021

Опасно време - сняг, виелици, поледици и снежна покривка до 25 см
social Снимка: pxhere.com

Опасно време се очаква в цялата страна днес и утре.

В резултат на интензивни валежи, комбинирани със снеготопене - има опасност от възникване на поройни наводнения в следобедните и вечерни часове, във водосборите на реките Тунджа, Марица, Арда, Атеринска, Луда река и река Средецка.

Заради предстоящото застудяване се очакват и проблеми по пътищата.

Вятърът отново ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от сняг, в източните и южните райони - от дъжд. След обяд снеговалежът в северозападните райони ще спре.

Температурите през деня ще бъдат между 1° и 6°, по-високи в Източна България - до 10°-12°.

През нощта срещу сряда със застудяването и в Източна България дъждът ще премине в сняг, ще бъде интензивен и в комбинация със силен северен вятър ще има виелици и навявания.

В сряда в източната половина от страната снеговалежите ще продължат, ще е ветровито, ще има условия за виелици и навявания. Ще продължи да се натрупва снежна покривка.

В четвъртък и в петък сутринта ще се задържи сравнително студено, с минимални температури до минус 8°, минус 10°, в четвъртък и ветровито, с променлива облачност, на места в планините и планинските райони ще превалява сняг.

През деня в петък ще започне затопляне. През нощта срещу събота на места ще превали дъжд, в планините над 1500 метра - сняг; в равнинната част са възможни поледици.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация