Очаква ни снежен циклон през следващите 72 часа 09 март, 2021

Очаква ни снежен циклон през следващите 72 часа
social Снимка: pxhere.com

 

Днес облачността ще се увеличава и в Западна България ще има превалявания от дъжд, които вечерта по високите полета и северозападните райони ще започнат да преминават в сняг. Ще духа слаб, след обяд умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°. През нощта срещу сряда валежите ще обхванат и Централна България, а в Северозападна ще се усилят и ще са предимно от сняг.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но по-късно през деня и там облачността ще се увеличи, но ще остане без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 6°-8°.

Над планините ще има превалявания от сняг. По най-високите върхове на Рила и Пирин вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад.

В сряда в Северна България и по високите полета на Западна ще вали сняг, а в останалата част от страната - дъжд. До вечерта и в западната част от Горнотракийската низина дъждът ще премине в сняг. На места валежите ще бъдат значителни. Ще духа умерен, в източните райони и временно силен вятър от изток-североизток, на места ще има виелици и ще се образуват навявания. Температурите ще се понижат.

В четвъртък валежите постепенно ще спрат, а по-късно през деня от запад и облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне.

В петък сутринта ще бъде доста студено с минимални температури между минус 8° и минус 3°, на места до минус 10°. През деня ще започне затопляне.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация