Очаква ни слънчев петък, поне до обяд 17 юли, 2020

Очаква ни слънчев петък, поне до обяд
social Снимка: pxhere.com

Предимно слънчево ще е времето в последния работен ден от седмицата.

След обяд на места в западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са между 29° и 34°, за София-29°, по морето - между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 25° и 26°.

По Черноморието ще се радват на слънчево време със слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Над планините ще е предимно слънчево със следобедни краткотрайни валежи и гръмотевици.

В събота през целия ден над Западна България ще вали и гърми, като на отделни места валежите ще са значителни. Над Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността.

В неделя условия за краткотрайни следобедни валежи ще има на места в западната половина от страната, на изток ще остане предимно слънчево.

В понеделник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Все още на места в североизточните райони са възможни краткотрайни превалявания, над останалата част от страната ще бъде преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация