Община Видин продължава подкрепата си за хората в нужда 28 януари, 2021

Община Видин продължава подкрепата си за хората в нужда
social Снимка: Община Видин

Местната институция кандидатства с проектно предложение по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, процедура „Патронажна грижа + в Община Видин“.

Патронажната грижа се фокусира върху предоставяне на подкрепа за хората в напреднала възраст в тяхната домашна среда.

Целевите групи по проекта са хора над 54 години с ограничения или в невъзможност да се самообслужват; хора с увреждания и техните семейства; възрастни в риск; лице или член на семейството му, поставено под карантина във връзка с COVID-19; самотен родител с дете/ца до 12 г., който не може да остави детето/цата си сами.

Услугите, които ще се предоставят на потребителите ще се осъществяват по график от специалисти – медицински сестри, фелдшери, социални работници, домашни помощници и др. Ще се проследява всяко лице от целевата група да получава здравно-социални услуги до 2 часа на ден за период от 12 месеца.

Преди сключването на трудови договори с лицата, непосредствено преди стартиране на патронажната грижа, за тях ще бъде проведено обучение на базата на разработена от Министерството на здравеопазването програма.

Патронажната грижа ще се предоставя за минимум 158 лица и включва комплекс от услуги като помощ в дома, доставка на хранителни продукти и лекарства, заплащане на битови сметки (закупени със средства на потребителите); психологическа подкрепа и др. Тя ще се изпълнява в рамките на 12 месеца.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация