Община Търговище възобновява инициативата „Вече знам“ 04 Февруари, 2021

Община Търговище възобновява инициативата „Вече знам“
social Снимка: pixabay.com

Желаещите да се включат ще трябва собственоръчно да напишат кратък текст на тема "Моят любим ден в училище", след което да го поставят в плик за писмо. Върху плика се изписват трите имена, клас, класен ръководител и училище.

На 1 март във фоайето на централния вход на Общината ще бъде разположена специална пощенска кутия, в която децата ще могат да пускат своите писма. Срокът за изпращане на писмата ще бъде до средата на месец април 2021 г.

През месец май (датата и мястото ще се уточнят допълнително), второкласниците, участвали в инициативата, както и техните класове, ще получат награда - електронни книги и други изненади.

Припомняме, че при постъпването си в училище през септември 2019 г. настоящите второкласници получиха чрез класните си ръководители пощенски плик.

В него са условията на инициативата, лист с тесни и широки редове и книгоразделител, с посланието, след като научат българските букви, да открият богатството на писаното слово и да обикнат книгите.

Идеята на инициативата е да мотивира индивидуалното личностно развитие на децата, да стимулира гражданската им ангажираност и по-активното им участие в културно-образователни дейности.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация