Община Шумен осигурява безплатен транспорт за две събития 16 юни, 2022

Община Шумен осигурява безплатен транспорт за две събития
social Снимка: Община Шумен

Община Шумен осигурява безплатни автобуси за гражданите в дните на фолклорния фестивал „Шумла“, който ще се състои от 17 до 19 юни на поляните край Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“ на Шуменското плато, както и за желаещите да посетят Националния средновековен събор „Магическата Мадара“ в неделя.

Певчески групи, танцови и самодейни състави, солисти, инструменталисти и народни читалища от страната ще участват в третото издание на фолклорния фестивал „Шумла“. Ще има и кулинарна изложба, представяне на занаяти и носии от различни фолклорни области на страната, както и забавления за децата.

Множество реконструктори и любители на историята от страната ще участват в седмото издание на Националния средновековен събор „Магическата Мадара“, който ще се състои на 19 юни в едноименния национален историко-археологически резерват. Ще бъдат представини eньовденски обичаи, облекло и въоръжение, характерни за българските земи от шести до десети век, конните традиции на българите, грънчарство и керамика, битки и демонстрации със сабя, бич, копие, боздуган, щит, бойна брадва и лък.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация