Община Асеновград с предупреждение към гражданите 26 май, 2021

Община Асеновград с предупреждение към гражданите
social Снимка: Община Асеновград

Създадена бе Общинска комисия по водно-спасителна дейност в Асеновград. Тя ще следи за поставяне на предупредителни и забранителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване зони.

Ангажимент по изпълнението на тази задача имат наематели, концесионери, кметове и кметски наместници на населени места, в землищата на които има водни площи. Представители на РЗИ – Пловдив следва да организират провеждането на системен контрол и проверки на плувните басейни.

Стриктно ще се следи за извършването на дезинфекционни и дезакаризационни мероприятия. По време на спортни мероприятия и състезания, които се провеждат на водни площи, следва да се назначава дежурна линейка и лекар.

Задачата на Общинския съвет на БЧК пък (самостоятелно или съвместно с Областния съвет на БЧК) ще трябва да провежда системна профилактика по водно спасяване на територията на община Асеновград за недопускане на удавяния.

Ръководството на общинската администрация съобщава, че къпането и плуването на територията на общината може да се извършва само в охраняеми водни площи, обезопасени и оборудвани в съответствие с изискванията на Наредбата за водно-спасителна дейност.

Не се разрешава и без осигурени спасители в река Чая и басейните в населените места на общината. Къпането, плуването, гребането и други водни спортове, както и използването на плавателни съдове и съоръжения с развлекателна цел във всички необезопасени и неохраняеми водни площи – язовири, канали, малки водоеми, реки, басейни и други водохранилища не територията на общината - също се забраняват.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация