Облачно и ветровито време 05 септември, 2021

Облачно и ветровито време
social Снимка: pixabay.com

Облачността днес ще се увеличава и през целия ден ще се задържи по-често значителна. Валежи, на места придружени от гръмотевици, ще има в крайните югозападни райони и по Черноморието. Ще бъде ветровито с умерен, в Източна България временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

По Черноморието сутринта ще преобладава слънчево време. Около и след обяд и там облачността ще е значителна и на места ще превали. Ще духа умерен, по южното крайбрежие временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 23°до 25°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините облачността ще променлива, през втората половина на деня – значителна и на много места в масивите от Западна България се очакват валежи и гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 16°, на 2000 м - около 9°.

В понеделник ще се задържи облачно, на отделни места главно в Южна България е възможно и да превали. През следващите дни ще бъде ветровито, особено в източната половина от страната, където и облачността ще е по-значителна. Ще остане хладно за периода, особено сутрин, а и дневните температури ще се понижат още и максималните ще са между 20° и 25°.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация