Обявиха най-добрите университети в света 04 март, 2021

Обявиха най-добрите университети в света
social Снимка: pxhere.com

Масачузетският технологичен институт и Харвардският университет заемат първото място в тазгодишната класация на световните университети, изготвена от специализирания в областта на висшето образование изследователски институт "Куакуарели Симъндс", съобщава БТА.

Двете американски висши учебни заведения са определени като най-силно представящите се университети, нареждайки се начело в 12 специалности.

Класацията предоставя независим сравнителен анализ за представянето на 13 883 университетски програми в 1440 университета, включващи 51 академични дисциплини и 5 широки факултетски области.

Висшето образование във Великобритания продължава да поддържа силни позиции - 13 от 51 списъка по специалности се оглавяват от британски университети, като Оксфордският университет е начело на пет от тези 13.

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е на 551-о място, а Медицинският университет-София се нарежда на 601-а позиция. И двата български университета са отбелязали напредък в сравнение с миналата година, когато бяха поставени съответно на 600 и 650 място.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация