Новости в градския транспорт на Пловдив 16 юни, 2021

Новости в градския транспорт на Пловдив
social Снимка: Община Пловдив

Община Пловдив надгражда електронно-билетната система в градския транспорт. Новите начини, които ще се внедрят за разплащане, са банкова карта, транспортна карта, мобилно приложение, хартиен билет.

Обикновените кредитни или дебитни карта, издадени от всяка една банка, могат да бъдат разплащателно средство, което само се допира до валидатора.

Същото се отнася и за транспортната карта. Разликата при вторите е, че първоначално се издават на съответното гише, а всеки пътник ще има профил със снимка, име и адрес.

След това картата ще може да се зарежда с пари - онлайн, чрез мобилното приложение/електронно банкиране, на каса, ТВМ или чрез така наречените електронни портфейли. Всяка карта ще бъде със свой уникален номер.

При загубване информацията се пази в базата данни и може да се възстанови при издаване на новата пластика.

Дистанционното презареждане на карти важи и за тези с преференция - за учащи и пенсионери, по този начин отпада струпването на много хора на гише всеки месец.

Специално мобилно приложение и доближаване на телефона до валидатора, дава възможност за четене на QR код на електронния билет, който преди това е закупен.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация