Нови по-строги мерки в Габровка област 16 март, 2021

Нови по-строги мерки в Габровка област
social Снимка: pixabay.com

Всички ученици от 5 до 11 клас от Габровска област преминават към онлайн обучение.

Това е част от по-строгите противоепидемични мерки, които Областният кризисен щаб прие.

Заповедта влиза в сила на 17 март и ще е валидна до 3 април. За посочения период се преустановява и провеждането в присъствена среда на всички групови и извънкласни занимания и дейности, екскурзии, състезания и други.

Носенето на защитни маски за лице е задължително на закрити обществени места, както и на открити обществени места, като пазари, тържища, пазари тип „битак” и навсякъде на открито, където е на лице струпване на много хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Заповедта забранява още организирането и провеждането на събиране и тържества от частен характер на открито и закрито (сватби, кръщенета, погребения и други) с присъствието на повече от 15 човека.

Не се допуска провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито (изложения, фестове, фестивали, събори, празници, базари и панаири).

Забранява се посещението на външни лица в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация