Ниагарският водопад грейна в цветовете на българския трибагреник. 04 март, 2021

Ниагарският водопад грейна в цветовете на българския трибагреник.
social Снимка: Ивелина Ненова/NOVA

За първи път в историята Ниагарският водопад беше осветен в цветовете на българския трибагреник.

Светлинното шоу по случай 3-и март започна тази сутрин в 05.00 ч. българско време и продължи 15 минути. Осветяването в бяло, зелено и червено е по идея на консулството на България в Торонто. По този начин се отбелязва и навършването на 55 години дипломатически отношения между България и Канада.

 

Празничната програма по повод 3 март ще продължи в 12:30 ч. EST (7:30 ч. сутринта на 4 март българско време) във Ванкувър, когато емблематичната сграда на кметството - Vancouver City Hall, ще бъде озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено, съобщи пресцентърът на министерството на външните работи. Това събитие може да бъде проследено пряко във фейсбук страницата на МВнР https://www.facebook.com/MFABulgaria.

Българският трибагреник огря и емблематичния мост Милениум в Подгорица в Черна гора. По случай Националния ни празник, снощи емблематично място в столицата на Черна гора, грейна в бяло, зелено и червено. С любезното съдействие на община Подгорица посолството ни организира светлинно шоу на най-големия мост в столицата – Милениум, който до полунощ беше осветен в цветовете на българското знаме.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация