Неда Украден: Нито един мъж не успя да изтърпи моята работа и моята главна роля 05 юни, 2013

Неда Украден: Нито един мъж не успя да изтърпи моята работа  и моята главна роля
social Снимка:

Най-новата песен на Неда Украден - „Вильевовка”, направи своята българска премиера само в ефира на радио „Веселина“. На най-слушаното българско радио певицата подари още един свой нов сингъл -Добре дошли, шампиони”, излязъл преди три месеца и вече хит в Хърватия, Словения и Сърбия. 

В интервю за предаването „ВИП зона“ звездата за новите си проекти, семейството, любовта и за стреса от войната. Неда споделя за опита си като участник в „Евровизия“: „Без значение на кое място си, ако имаш хубава песен, то тя със сигурност става хит поне в твоята страна“. 

Всеки певец трябва да бъде достоен и отговорен към човека, който е купил негов албум или е отделил пари, за да дойде на негов концерт, смята певицата. 

„На мен популярността ми донесе много неща – фенове, пари, обиколих целия свят, а негативната страна е, че почти нямам личен живот, признава Неда Украден. Човек винаги нещо жертва. Естествено, когато съм със своята дъщеря и внуците си, аз съм щастлива. Но нито един мъж не успя да изтърпи моята работа и моята главна роля“.

По думите й мъжете не обичат публичността, която съвсем естествено съпътства живота на всяка популярна личност: „И тогава възникват проблемите. Аз никога не бих се отказала от пеенето. И заради това между музиката и личния живот с някой мъж, аз избрах първото“. 

Следва пълния текст на интервюто, което Неда даде на водещата Светлана Кабаиванова:

- Идвала си много пъти в България. Какво най-много ти харесва тук?

- Да, аз обичам да идвам тук. Публиката е със сходен манталитет и вкус, като в Сърбия и, изобщо - както навсякъде на Балканите. Българите знаят моите песни. Много е приятно да пея, добре се чувствам. Хората са много любезни, все едно съм си вкъщи. 

- Кое е най-различното нещо между сърбите и българите, въпреки че сме две съседни държави?

- Българите и сърбите имат много сходни черти. Историята ни е една, музиката – също. Близки са нашите езици, по един и същи начин обичаме да се забавляваме, да се храним. По някакъв начин целият ни бит е много свързан и близък. Така че, ето – обичам да идвам тук, да слушам и българската музика, да се възхищавам на природата. Хубава е страната ви. Иначе аз посещавам България вече 30 години. Пея отдавна и моите почитатели знаят повечето ми стари хитове  – „Настъпи зората”, „Шуми, шуми, яворе”, „Майко, майко”, „Върни се с дъжда”, „Боли, боли” и много други. Младите пък знаят и пеят и новите песни, каквито са „Да се срещнем на половината от пътя”, „На Балканите” и т.н.

- Родена си в Хърватия. Къде беше по времето на големите промени?

- Имаше много проблеми, наистина. Живеехме в една страна, която за нас беше прекрасна. След това дойде войната. Случи се това, което се случи. Аз съм родена в Хърватия, но отидох в Сърбия. Имах проблеми и с моята къща, която беше разрушена. Но това сега е минало. Хората обърнаха поглед към бъдещето и си мисля, че всички трябва да мислим как по-добре да живеем,  вместо да се връщаме към войната и междуособиците. Смятам, че имам достатъчно сила, за да не гледам само в миналото и отново да ходя и в Хърватия, и в Словения, и да имам страхотни концерти, и всичко да бъде така, както трябва.    

- По някакъв начин засегна ли те войната теб лично или някои от твоите близки? Имаше ли психологически стрес?

- Да, това беше голям шок за нас. Моят баща почина, а майка ми е болна. Но имам една прекрасна дъщеря и двама внуци. Те са моето богатство и моята радост.  Имам своите песни, имам прекрасна публика и фенове, които не спряха да ме обичат през всичките години, които ме подкрепяха, когато ми беше най-тежко. Именно музиката ми помогна да преодолея всички психологически и материални проблеми в своя живот. 

- Пееш за нещастната любов много често. Това ли въздейства най-силно на публиката – несподелената, нещастната любов?

- На своята публика разказвам и пея предимно за любовта. За мен тя е всичко. Мисля, че със своите песни по някакъв начин градя мостове и че музиката ми има универсален език, който се разбира от всички. Любовта е най-мощната сила, която ни води в живота, и винаги ще пея за любовта във всичките й измерения – между хората, към родината, семейството и любимите хора. Това е основният мотив в моите песни и възможност да разпространявам позитивна енергия, така че и младите хора да имат добър пример в мое лице, да имат един идол, който им говори за умни, практични и важни неща за живота. Агресията е прекалено много в нашия свят.

- Как обичаш да почиваш? Идва лятото…

- Когато почивам, обичам да съм на морето, да се къпя, да плувам. Обичам да играя тенис, да пазарувам, както всяка жена. Харесва ми и да готвя, макар че не ми остава много свободно време за това. Предимно съм на път, но когато съм в почивка – най-много обичам морето, слънцето, морската храна и готвенето. Така че съм и добра готвачка.

- Какво най-много обичаш да готвиш?

- Най-много обичам да приготвям рибни специалитети, всичко, които идва от морето. Залагам на здравословната храна. Тя ми позволява да бъда в добра форма и да съм здрава. В последните няколко години промених драстично начина си на хранене. Направих си един тест за детоксикация и тогава ми казаха какво не трябва да ям и към тази диета се придържам.

- Участвала си на „Евровизия“...

- За първи път се опитах да участвам на Евровизия още през далечната 1975 г. с песента „Сърце в сърцето”. Тогава на националния конкурс един глас не ми достигна, за да стана първа. Вторият ми опит беше с песента „Шай, роде, шай” в средата на 80-те години. Но мисля, че „Евровизия“ дава добър шанс на онзи, който има добра песен. Без значение на кое място си, ако имаш хубава песен, то тя със сигурност става хит поне в твоята страна. Ако песента ти е лоша, дори и да спечелиш конкурса, това няма да ти помогне да израстеш. Затова и аз предпочитам първото – да имам една хубава песен, която хората ще помнят и ще пеят дълги години след конкурса.

- Какво се промени и какво би казала на всички млади изпълнители?

- Много неща се промениха, откакто аз направих първите си записи за радиото. Днес времената са много по-различни – живеем много по-бързо, технологиите се развиват. Днес, благодарение на интернет, всичко се вижда, достъпно е. Всеки световен хит е на едно „кликване” разстояние от вас. И заради това днес музиката се прави много по-бързо. Освен това, някога снимахме само аудио версии на песните си, а сега са задължителни и видеоклиповете. С една дума – всичко се промени. Това, което обаче остава задължително и днес – да се работи професионално, да бъдеш почтен и коректен към публиката, към авторите на музиката и текста. Всеки певец трябва да бъде достоен и отговорен към човека, който е купил твоя албум или е отделил пари, за да дойде на твоя концерт. Винаги талантливите музиканти и добрите професионалисти ще се разпознават. Всеки, който е работил по този начин, се е задържал и останал звезда. Разбира се, трябва да се приспособяваме и към новото време. Винаги трябва да правим нещо ново и качествено. Това е духът на новото време.

- Какво обаче ти отне славата?

- На мен популярността ми донесе много неща – фенове, пари, обиколих целия свят. А негативната страна на славата е, че почти нямам личен живот. Човек винаги нещо жертва. Естествено, когато съм със своята дъщеря и внуците си, аз съм щастлива. Но нито един мъж не успя да изтърпи моята работа и моята главна роля. Мъжете не обичат публичността, която съвсем естествено съпътства живота на всяка популярна личност. И тогава възникват проблемите. Аз никога не бих се отказала от пеенето. И заради това между музиката и личния живот с някой мъж, аз избрах първото.  

Хороскоп Виж всички

Сподели

Нотификация