МВР И АПИ готови за рязкото застудяване през следващите дни 15 януари, 2021

МВР И АПИ готови за рязкото застудяване през следващите дни
social Снимка: pxhere.com

Шофьорите да тръгват на път добре подготвени за зимни условия, призоваха от МВР и Агенция "Пътна инфраструктура" във връзка със застудяването през следващите дни. 

Пътна полиция ще извършва засилени проверки по пътищата днес. Където е необходимо, ще се включват и от Пожарната служба – за отстраняване на паднали дървета върху пътната настилка.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над планинските, а преди обяд и над източните райони, но без валежи. Северозападният вятър ще отслабне, а до вечерта в много райони и ще стихне. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°. През нощта срещу събота от запад отново ще се заоблачи.

Сутринта в планините облачността ще е значителна и на места, главно по старопланинското било, все още ще превалява сняг, но бързо ще спре. След обяд облачността ще се разкъса до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт.

През почивните дни ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от сняг.  

Температурите ще се понижават още и ще станат значително по-ниски от обичайните за втората половина на януари. Минималните ще достигат на места до около минус 10°, а в неделя и дневните ще са отрицателни. В понеделник вероятността за валежи е малка, ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Сутринта ще бъде още малко по-студено, дневните ще започнат да се повишават.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация