Мразовито начало на декември 01 декември, 2020

Мразовито начало на декември
social Снимка: pixabay.com

От запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, в много райони до предимно слънчево.

В крайните източни райони ще се задържи предимно облачно и на места там преди обяд все още ще превалява слаб сняг. Северният вятър в Източна България ще отслабне до умерен, в останалата част от страната ще духа слаб източен вятър.

Максималните температури ще са между 0° и 5°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Преди обяд ще има слаби превалявания от сняг, в южните райони – примесен с дъжд. Ще духа умерен, преди обяд все още силен северен вятър. Максимални температури на въздуха между 2° и 5°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Предимно облачно, преди обяд със слаби снеговалежи ще бъде над планините от източните райони.

В сряда сутрешните температури ще се понижат още, в районите в Северна България до около минус 10° - минус 12°, в останалата част от страната ще бъдат между минус 8° и минус 3°, по Черноморието - около нулата.

Над Северна България облачността ще бъде значителна и на отделни места в североизточните райони ще прехвърча сняг, докато над по-голямата част от Южна ще бъде предимно слънчево. По-късно през деня от югозапад ще започне ново увеличение на облачността, все още без валежи. 

През следващите дни от юг-югозапад над страната ще се пренася топъл въздух и температурите ще се повишават. Облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места, главно в Югозападна България, ще превали дъжд.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация