Много силен футбол през лятото на 2021 година 05 юли, 2021

Много силен футбол през лятото на 2021 година
social Снимка:

Много силен футбол има през това лято. Като започнем през настоящото Евро 2020, минем през надпреварата в Копа Америка и стигнем до Висшата лига. Първенството на Англия ще стартира в средата на август тази година и се очаква да приключи през май 2022 година. Отсега можем да предскажем кои ще бъдат най-бруталните дербита от Висшата лига и кои двубои ще бъдат най-атрактивни за фенове, букмейкъри и любители на спортните залагания.

Сезонът на Висшата лига 2021-22 ще стартира в събота, 14 август. Началото и е около месец след финала на Евро 2020 и за играчите се очаква наистина тежко лято почти без почивка между отделните събития. Очаква се Висшата лига 2021-22 да завърши в неделя, 22 май 2022 година, когато всички мачове на тази дата ще се играят едновременно.

Още в самото начало ни чакат силни 90 минути. Тогава Защитаващият шампион Манчестър Сити ще гостува на Тотнъм Хотспур. Сити изглежда сигурен фаворит в тази среща, след като спечели  четирите титли през последните пет сезона. Все пак откриването срещу "шпорите" със сигурност ще подложи на изпитание отборът от Манчестър, смятат някои от водещите букмейкъри.

Уотфорд и Норич Сити се завръщат във Висшата лига след един сезон в шампионата. Брентфорд пък отново са сред най-силните отбори в лигата, след като ще играят в нея за първи път от сезон 1946-47 година.

На 14 август ни очакват още няколко силни дербита, които си струва да проследим и които ще повишат адреналина на любителите на спортните залози. На тази дата ще играят Брентфорд и Арсенал, Бърнли и Брайтън, Челси и Кристъл Палас, Евертън и Саутхемптън. Не са за подценяване и мачовете между Лестър Сити и Улвърхамптън Уондърърс, Ман Юнайтед и Лийдс Юнайтед, Нюкасъл Юнайтед и Уест Хям Юнайтед, Норич Сити и Ливърпул , Уотфорд и Астън Вила.

Всички те са насрочени за откриващата дата на тазгодишната Висша лига, а това е само началото. До нейния край ни очакват много силни сблъсъци и интригуващи двубои, които вероятно ще поддържат интригата за феновете до последно.

По време на Висшата лига 2021-2022 в общо 38 игрални дни ще гледаме цели 380 мача, макар че в движение е възможно някои от насрочените към момента дати да бъдат променени. Отборите в тази надпревара на Острова са традиционно силни и непредвидими, и дават шанс на букмейкъри и фенове да изпитат нервите и късмета си.

 

В същото време на турнира Копа Америка, Бразилия продължава да мачка безапелационно съперниците си и да върви целеустремено напред към финала. Според анализаторите, и Аржентина, и Бразилия изглеждат в добра форма, след като оглавиха съответните си групи, а фактът, че са спечелили всеки кръг досега, означава, че най-вероятно няма да могат да се срещнат до потенциален финал, който ще се проведе на 10 юли на стадион Маракана в Рио де Жанейро.

Отборът на Бразилия беше готов да протестира срещу решението да премести състезанието в тяхната страна, която в момента все още се бори да се справи с епидемията от COVID 19. Въпреки това обаче, в крайна сметка Бразилия реши да не бойкотира Копа Америка, а отборът по-скоро протестира по символичен начин.

Това е 47-мото издание на Копа Америка, което се провежда между 13 юни и 10 юли 2021 година. В него участие вземат най-силните отбори и футболисти на южноамериканския континент, макар че някои от играчите като Неймар пропускат турнира заради участието си в Олимпиадата в Токио.

Турнирът бе първоначално планирано да се проведе между 12 юни и 12 юли 2020 в Аржентина и Колумбия под името Копа Америка 2020 . Поради ковид емидемията обаче, той, както и много други престижни спортни състезания по света, беше отложен с цяла една година за това лято.

Междувременно Бразилската футболна конфедерация обяви на 1 юни градовете Бразилия, Гояния, Куяба и Рио де Жанейро като домакини на състезанието. Определени бяха и стадионите, на които да се играят мачовете на турнира - Маракана, Мане Гаринча, Пантанал и Олимпико, както и Нилтън Сантос като втори стадион в Рио де Жанейро.

Много преди футболната надпревара на Южна Америка, букмейкърите бяха единодушни, че Бразилия ще спечели Копа Америка. До момента няма признаци тази прогноза да се окаже погрешна и залагащите на спорт масово подкрепят отбора на селесао със залога си.

Photo: https://www.freepik.com/

 

"Радио Веселина" ЕАД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация