Meta е новото име на Facebook 29 октомври, 2021

Meta е новото име на Facebook
social Снимка: facebook/Meta

Технологичната компания "Facebook", която е собственик на едноименната социална мрежа, смени търговското си име си и вече ще е Meta.

Новината обяви основателят ѝ Марк Зукърбърг по време на годишната конференция на компанията и представи логото на „Meta” с формата на синя лента на Mobius.

Ребрандирането е част от амбициите на компанията да създаде "метавселена" - виртуална реалност, която премахва границите между физическия и цифровия свят.

"Оттук нататък първи приоритет ни е метавселената, не Facebook. След време няма да има нужда да сте във Facebook, за да използвате другите ни услуги. Думата "мета" идва от старогръцки и значи "след, отвъд". За мен това символизира, че винаги има какво още да се построи. Винаги има следваща глава в историята. За нас това е история, започнала в общежитие, прераснала отвъд това, което можем да си представим", каза създателят на социална мрежа.

Смяната на името се разглежда и като опит за подобряване на имиджа на фона на скандали и критики за бизнес практиките на "Facebook".

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация