Куклено и огнено шоу с тъпани на фестивала „Синия Дунав“ 01 септември, 2021

Куклено и огнено шоу с тъпани на фестивала „Синия Дунав“
social Снимка: Община Видин

Богата и разнообразна фестивална програма очаква видинчани и гости на града през трите фестивални дни на Международен фолклорен фестивал „Синия Дунав“. На 3, 4 и 5 септември Видин ще е домакин на един истински празник на фолклора, традициите и бита на държавите по поречието на река Дунав.

Интересен акцент тази година ще е кукленото шоу „Светът на марионетките на Теодор Борисов“, което ще пренесе всички в приказния свят на куклите. Също така с огромен интерес се очаква забележителното огнено шоу с тъпани на „Майсторите на танца“, което ще бъде поднесено като финал на МФФ „Синия Дунав“.

Базарът на ръчно изработени стоки ще даде възможност на ценителите да се докоснат до автентичното и ще обедини творците в любовта им към българската шевица и традиция. Детската творческа работилница тази година е под надслов „Нарисувай България“. Рисунките на децата ще бъдат продадени на благотворителен базар и със средствата ще се подпомогнe дете в нужда.

Специални гости на събитието със свои концерти всеки ден от 20,00 ч. ще са: Оркестър Видин, Райко Кирилов, Градски духов оркестър – Видин, Майсторите на танца, Ансамбъл „Дунав“, Бинка Добрева и Александър Райчев. Водеща ще е младата и чаровна народна певица и актриса Велислава Костадинова.

През деня пъстротата на фолклора си чрез песен, танц или мелодия  ще покажат самодейни изпълнители и състави от България, Сърбия, Румъния и Унгария.  Ще има тематична изложба на участници от Полша, а ежедневни хоротеки за деца и възрастни ще съберат отново стотици желаещи да усетят енергията на този магичен ритуал.

Мисията на организаторите от Община Видин и Event Masters е МФФ „Синия Дунав“ да се превърне трайно в една от културните прояви с международен мащаб и особена национална значимост.

Мястото на провеждане е Лятната сцена пред галерия „Никола Петров“, а входът е свободен.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация