Концертът „Здравей, лято“ ще се състои на Еньовден в Търговище 22 юни, 2021

Концертът „Здравей, лято“ ще се състои на Еньовден в Търговище
social Снимка: Община Търговище

Общ концерт на Духовия оркестър, Женски хор „Златна лира“, Балет „Вега“ и Мажоретния състав ще се състои на 24 юни в Търговище.

Той е под наслов „Здравей, лято“, а поводът е настъпването на астрономическото лято и народният празник Еньовден, който отбелязваме в четвъртък.

Началото е в 17.15 ч. на сцената пред Община Търговище. Програмата ще включва общи и индивидуални изпълнения на съставите.

Концертът ще бъде открит с произведението „Vivat musica“, в изпълнение на Духовия оркестър, с диригент д-р Росица Бояджиева-Вълева и Женски хор „Златна лира“, с диригент Илиана Иванова.

Двата състава ще представят много произведения на български автори и фолклорна музика. Ще има още поп, рок, джаз, и госпъл изпълнения.

Балет „Вега“ ще представи за пръв път пред публика новия си танц „Огънят в нас“, по музика на Теодосий Спасов и хореография на Марианна Савова. Проектът е финансиран от Национален фонд „Култура“.

Организаторите отправят покана за присъствие към всички съграждани, както и пожелание за едни спокойни и ведри летни дни.  

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация