"Концерти в "Леденика" в рамките на фестивала "Музика в пещерата" 04 септември, 2021

social Снимка: facebook

От днес до понеделник пещерата "Леденика" във Врачанския Балкан отново ще бъде превърната в концертна зала за второто издание на фестивала "Музика в пещерата".

Програмата на трите фестивални дни включва популярни класически и съвременни произведения в изпълнение на утвърдени музиканти и певци от страната и чужбина.

В известната с отличната си акустика концертна зала в пещерата "Леденика", музикалните спектакли ще започват от 19:00 часа и продължават половин час.

Концерти ще има и на сцената пред пещерата, която е част от посетителския парк "Леденика". Там проявата ще стартира в 20:00 часа, а сред организаторите са Симфониетата и общественият дарителски фонд във Враца.

А във врачанското село Чирен ще се състои "Празник на плодородието". В рамките на събитието ще бъде показана домашна земеделска продукция, ще се проведе и традиционната кулинарна изложба с ястия от местната кухня. На сцената в парка в центъра на Чирен ще покажат творчеството си самодейци от селото и съседните населени места Девене, Три кладенци и Лиляче.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация