Коледното настроение обхваща страната 01 декември, 2021

Коледното настроение обхваща страната
social Снимка: Община Русе

Светлините на Коледното дърво в Пловдив ще бъдат запалени тази вечер. Елхата на пл. "Стефан Стамболов" е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и е изработена от единствения на Балканите производител на изкуствени елхи в Раковски. Пловдивската елха тежи около един тон, а заедно с украсата достига 1,5 тона.

С музикален флашмоб във Велико Търново ще бъдат запалени коледните светлини от 17.00 часа. Настроение пред голямата коледна елха ще донесат младите музиканти от ученическия духов оркестър Junior Band към училище "Емилиян Станев". Ще грейне и атрактивната коледна украса по улиците и парковете в старата ни столица.

С приказния детски спектакъл "Елхичке, засияй над земята, огрей със звездата" тази вечер в Плевен ще бъдат запалени празничните светлини. Началото е в 17.30 часа, а мястото по традиция е централният площад "Възраждане". С нова украса ще грейнат елхата на площада, сградата на Общината и част от дърветата в началото на пешеходната зона.

Тринайсетметрова елха ще грейне и в Русе. Началото на празничната програма ще бъде поставено в 17,30 часа и включва коледен концерт на децата от Младежкия дом и от Общинския детски център за култура и изкуство.

В читалище "Братство" в Кюстендил, от 11.00 часа, официално ще бъде дадено началото на Коледно-новогодишната програма "Зимна феерия под Хисарлъка 2021". Програмата ще започне с откриване на "работилницата на Дядо Коледа" и обявяване началото на Коледния конкурс за картичка, картина, суровачка, сувенир, приказка и стихотворение.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация