Коледата обещава да е топла и без сняг 20 декември, 2021

Коледата обещава да е топла и без сняг
social Снимка: pxhere.com

Облачността ще се увеличи и над повечето райони ще е предимно значителна. На места ще превали: в Североизточна България, Предбалкана и в планините - слаб сняг, а в равнините - слаб дъжд.

След обяд от запад валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен вятър от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. В Лудогорието и по планинските проходи в Стара планина ще има условия за снежни виелици.

Максималните температури ще бъдат между 3° и 8°.

Във вторник застудяването ще продължи. Вятърът ще се задържи временно силен. Облачността ще е променлива, на отделни места в планинските и североизточните райони ще превали слаб сняг.

В сряда ще преобладава слънчево време. Ще бъде студено с минимални температури в отделни райони до минус 8° - минус 9°, а максималните ще са около 0°.

В четвъртък сутринта ще е все още сравнително студено, на места в низините ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. През деня със слаб югозападен вятър ще започне затопляне, а след обяд от запад ще започне и увеличение на облачността.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация