Карамфил срещу зъбобол и мента против главоболие 22 ноември, 2020

Карамфил срещу зъбобол и мента против главоболие
social Снимка: pxhere.com

Лечебните свойства на билките и ароматните растения са познати от хиляди години. Някои от тях се използват и за готвене, затова се намират в много градини, но те могат да бъдат и незаменим помощник за облекчаване на болката.

Карамфилът е известен като силен анестетик, затова върши страхотна работа при зъбобол и ефективно може да замени лекарствата от аптеката. Родината на карамфила е Източна Африка и се отглежда главно в Занзибар.

Още в древен Египет са били добре запознати с лечебните свойства на лайката. Нежното цвете е богато на етерични масла - съдържа бисаболол и матицин, които са антисептични агенти. За лечение на възпалени венци или стомашно-чревни проблеми, поливайте пресни или сухи цветове на лайка с гореща вода, без да кипвате.

Градинският чай помага срещу настинки, но благодарение на естествения си естроген, билката е ефективна срещу симптомите на менопауза.

Обезболяващият ефект на шипките е признат едва наскоро. Те са полезни при ставни проблеми, включително остеоартрит. Шипковата настойка дължи ефекта си на галактолипидите, които предпазват ставните хрущяли.

Ако ежедневното напрежение ви е докарало главоболие, можете да се доверите на успокояващия ефект на ментата. За целта трябва да нанесете малко ментово масло върху слепоочията си. Ментолът в ментата има локален анестетичен ефект. Ментовото масло също влияе на серотонина, който играе роля за битката с главоболието. Според клинични проучвания, ефектът от ментовото масло върху главоболието при напрежение е сравним с този на парацетамола.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация