Какво е еФутболът и защо е толкова популярен 04 август, 2020

Какво е еФутболът и защо е толкова популярен
social Снимка:

Няма съмнение, че футболът е любимият спорт на цяла Европа. Той е популярен както сред любители играчи, така и сред спортни фенове, които просто обичат да се наслаждават на красивата игра. Знаете ли обаче, че тази красива дисциплина вече разполага с много реалистична виртуална алтернатива. Става въпрос за така наречения еФутбол, който добива популярност както сред големите спортни канали, така и сред букмейкърите. Какво представлява електронният футбол, как протича играта и защо да се забавлявате именно с него – отговорите на тези въпроси ще откриете в следващите редове.

Какво представлява еФутболът

Вече може би се досещате, че електронният футбол е аналог на истинския спорт. Всъщност, за любителите на компютърните игри той може би е познат под името PES – Pro Evolution Soccer. Това е свръх реалистична футболна симулация, разработена за всички популярни софтуерни платформи – Windows, iOS, Android, както и за операционните системи на Xbox One и PlayStation 4.

Още с пускането ѝ на пазара, разработчиците на PES поставят основите на една нова тенденция. Те добавят „eFootball“ пред познатото досега име на симулацията, като по този начин загатват за посоката, в която искат да се развие продуктът им. Основната цел е да се обърне специално внимание на електронните битки във виртуалното пространство и на идеята, че PES ще извоюва позиция сред предпочитаните електронни спортове.

Гейминг феновете имат възможност да влязат в ролята на професионални футболисти и да изберат любимия си отбор, с който да играят. Между другото, създателите на играта имат подписани официални партньорства с някои от най-популярните тимове в света: „Манчестър Юнайтед“, „Байерн Мюнхен“, „Арсенал“, „Ювентус“ и „Барселона“. Всички елементи от мърчандайзинга на тези клубове са прецизно включени в детайлите на симулацията, а самият Лионел Меси е на обложката на играта.

Защо еФутболът е така популярен

Стремежът на производителите на PES да наложат eFootball като утвърден продукт в гейминг индустрията се увенча с категоричен успех през 2020 г. Всъщност, социалните последици на пандемията от Covid-19 доста спомогнаха за това. По времето, когато никое футболно първенство не вървеше, eFootball процъфтяваше.

Големите спортни канали излъчваха мачове от тези първенства, а новата дисциплина влезе дори в полезрението на букмейкърите. Българските клиенти, които обичат да експериментират, също имат шанса да заложат на еФутбол. От подробната информация за бет365, която открихме в Ефирбет (сайт за експертни ревюта на букмейкъри), става ясно, че британската компания следи всички нови тенденции, които излизат на пазара. Проверихме в сайта им и се оказа, че електронният футбол вече е влязъл в портфолиото им. Нещо повече – пазарите, които се предлагат, не отстъпват от тези, които са характерни за истинските футболни срещи. В допълнение трябва да споменем, че Бет365 предлага и пряко предаване на мачовете. Преживяването се допълва и от факта, че към игрите са налични професионални коментари.

Интересен ли е електронният футбол

Електронният футбол е чудесна алтернатива на стандартната игра. Макар мачовете да са с доста по-кратко времетраене, симулацията е толкова реалистична, че може да ви пренесе на някой от големите стадиони в света. Основното предимство на тази дисциплина е, че срещите не зависят от графика на реалните първенства. Няма да ви се налага да чакате със седмици, за да видите любимия си отбор на терена. Ако сте футболни фенове, нямаме съмнение, че новото амплоа на PES ще ви допадне.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация