Ямболски ученици ще изучават тайните на Космоса 12 октомври, 2021

Ямболски ученици ще изучават тайните на Космоса
social Снимка: freepik.com

Астрономическата обсерватория с планетариум в Ямбол разкри два нови клуба за работа с ученици - по роботика и космонавтика и по астрофотография.

В тях любителите на астрономията ще изучават тайните на Космоса два пъти в седмицата извън учебната програма. Ще бъдат сформирани и 12 ученически групи от трети до 12 клас от всички училища в града.

Обсерваторията подготвя и експедиция до местността "Карандила" край Сливен, където младите астрономи ще наблюдават с телескопи звездното небе.

Две площадки за стрийт фитнес в Ямбол - до сградата на Регионалната здравна инспекция и в жилищен комплекс „Диана“ /до бл. 14/, вече са с нова настилка. По този начин те могат да се използват и в есенните и зимните месеци.

Две ямболски фирми са монтирали настилката безвъзмездно. По молба на спортуващите - в близост до площадката (до РЗИ) вече е монтирана и нова чешма, която може да се използва от всички, има и изградено видеонаблюдение, каквото предстои да бъде монтирано и на спортното съоръжение в комплекс „Диана“.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация