Известни личности разкриват своите будители в изложба пред Народния театър 01 ноември, 2021

Известни личности разкриват своите будители в изложба пред Народния театър
social Снимка: Народен театър

На 1 ноември отдаваме почит и признателност на народните будители - книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на българската нация и нейния морал.

Заради пандемията тържествените събития и инициативи в страната ще са кратки, в повечето случаи на открито и при спазване на противоепидемичните мерки.

Пред Народния театър ще бъде открита фотографската изложба "Моите будители".

Проектът задава въпроса "Кои са твоите будители?", като цели да накара повече хора да споделят думи на признателност към техен будител, да открият нов съвременен будител или да се превърнат в будител за някого.

Български артисти от театъра, танца, музиката, киното и литературата разкриват имената на будителите, изиграли ключова роля в личния им и творчески път.

Будители-изложба

В изложбата участват Лили Иванова, Райна Кабаиванска, Теодор Ушев, Георги Господинов, Васко Василев, Мариус Куркински, Христо Мутафчиев, Цветана Манева, Койна Русева, Юлиан Вергов, Бойка Велкова, Теодосий Спасов, Марта Петкова и Никола Хаджитанев, които говорят с благодарност за личностите, събудили любовта към културата и изкуството.

Част от споделеното от участниците ще може да се види и във видеоформат, в интернет, през целия месец ноември.

"Моите будители" се реализира със съдействието на Националната библиотека, Столичната библиотека и Софийската опера и балет, осигурили естествените декори за снимките.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация