Изплащат добавките за Великден на 15 април 04 април, 2022

Изплащат добавките за Великден на 15 април
social Снимка: БГНЕС

Допълнителната сума в размер на 70 лева, с която да бъде осигурена подкрепа за Великден на българските пенсионери, ще се изплаща от 15 април. Тази сума не зависи от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

Редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за април т.г. ще се извърши в периода между 7 април (четвъртък) и 20 април (сряда).

Едновременно с тях отново ще бъдат направени и допълнителни плащания, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите.

От 1 април 2022 г. лицата с право на социална пенсия за инвалидност ще получават нови размери на своите пенсии.

Новите размери на социалната пенсия за инвалидност се отнасят както за отпуснатите пенсии с начална дата след 31 март 2022 г., така и за заварените пенсии, които са отпуснати преди началото на месец април.

Изплащането на сумите от пенсии, добавки и разлика чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях.

Преводите на априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 април 2022 г.

Хороскоп Виж всички

Нотификация