Изложба посветена на медиците откриха в Стара Загора 07 април, 2021

Изложба посветена на медиците откриха в Стара Загора
social Снимка: Община Стара Загора

По повод Световния ден на здравето днес на алея „Стара Загора“ в парк „Пети октомври“ беше открита фотографска изложба, посветена на старозагорските медици и медицински специалисти, под надслов „Стара Загора Ви благодари“.

Всяка година изказваме своята почит към лекарите. Но днес този ден сякаш е много по-значим, защото времето в което живеем, ни кара да осъзнаем в още по-голяма дълбочина колко е важна професията на всички, работещи в системата на здравеопазването“, с тези думи зам.-кметът Иванка Сотирова представи експозицията.

Тя отправи благодарности към автора на фотографиите Мария Младенова като подчерта, че изцяло нейна е била идеята за създаване на изложбата, която е подкрепена от Община Стара Загора.

Общо 30 пана показват, макар и през защитни костюми, лицата на старозагорски медици, борещи се на първа линия в пандемията от COVID-19.

В екпозицията са събрани фотографии на медици от всички лечебни заведения, лекуващи пациенти с COVID-19, Центъра за спешна медицинска помощ и общопрактикуващи лекари от град Стара Загора.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация