Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Излиза нова книга от вампирската сага "Здрач"

05.05.2020
Снимка: facebook
“Midnight Sun” ще бъде на пазара през август

Радостна новина за феновете на хитовата вампирска сага “Здрач” - писателката Stephenie Meyer, която стои зад екранизираните романи, ще издаде нова книга това лято. 

Авторката на поредицата съобщи, че на 4-и август, повече от десетилетие след като завърши оригиналната история, ще се появи продължение, озаглавено “Midnight Sun” ("Среднощно слънце"). 

“Сериозно обмислях да отложа това съобщение докато нещата се нормализират”, пише в изявлението си Meyer. “Това обаче ми се стори неправилно, като се има предвид колко дълго вече чакаха почитателите за тази книга”.

И допълва: “Знам колко много лично аз се нуждая от неща, които да ме разсейват в момента, колко много искам нещо, което да очаквам с нетърпение, и най-вече колко голяма нужда имам от повече книги за четене. Затова се надявам, че тази книга ще даде на читателите възможност отново да усетят удоволствието от очакването, а когато се появи - и възможност да поживеят в един измислен свят за кратко”. 

Поредицата “Здрач” проследи романтичната история на болезнено красивия вампир Edward Cullen (който между другото e нещо като вегетарианец и няма никакъв проблем със слънчевата светлина и дори блещука като диамант под слънчевите лъчи) и неговата опияняваща като “създаден само за него наркотик” любов към Bella Swan, която в началото е просто човек, а впоследствие става и вампир, за да бъде завинаги заедно с любимия си кръвопиец (и да му роди дете, разбира се, полу-човек, полу-вампирка, кръстена Ренесме). В сюжета са замесени също семействата и приятелите на двамата влюбени, които се състоят от хора, вампири, върколаци и хибриди. (Ако сега навлизате в материята, препоръчваме ви да чуете и саундтрака към филмите. Само ще споменем "It Will Rain" на Bruno Mars, “Supermassive Black Hole” на Muse и емблематичната “Decode” на Paramore.)

Оригиналният разказ е написан през погледа на Bella, докато новата книга ще се съсредоточи върху живота на Edward и ще предаде събитията от неговата гледна точка. 

“Срещата с красивата и мистериозна Bella е едновременно най-интригуващото и най-разтърсващото събитие, което той е преживявал в дългия си вампирски живот”, казват от издателството в резюмето за новата книга. “Докато научаваме повече изненадващи детайли от миналото на Edward и вътрешната му борба със собствените му мисли, разбираме защо това е определящата дилема на живота му. Как да си позволи да се влюби в Bella, когато знае, че самият той застрашава живота й?”. 

След издаването на първата книга “Здрач” (“Twilight”) през 2005 г., поредицата печели милиони фенове по целия свят и достига до големия екран под формата на 5 хитови филма, които направиха от Robert Pattinson и Kristen Stewart истински холивудски знаменитости. Филмът “Здрач” излезе през 2008 г. и беше последван от “Новолуние” (“New Moon”), “Затъмнение” (“Eclipse”), “Зазоряване - част I” (“Breaking Dawn — Part I”) и “Зазоряване - част II” (“Breaking Dawn — Part 2”). Последната част излезе през 2012 г. Филмовата поредица донесе на създателите си над 3 милиарда долара приходи.

От издателската къща обявиха, че първото издание на “Midnight Sun” ще излезе в 750 000 копия с твърди корици, както и обикновено издание. Ще има също електронен вариант на книгата и аудио версия.

В момента Честито 12:00 - 16:00
  • Slavi Trifonov Neka Me Boli 14:42 в момента
  • Mia Borisavljevic Nije Nije To 14:39 Предишна
  • Villy Razi Madisa 14:35 Предишна
  • Vievska Folk Grupa Zasvirili Sa Tri Gaydi 14:32 Предишна
  • Marinko Rokvic Ti Za Lyubav Ni Si Rodjena 14:24 Предишна
  • Nikos Kourkoulis Eline Kai Edene 14:21 Предишна
  • Gloria Alo Kak Si 14:15 Предишна
  • Ceca Raznatovic Maskarada 14:11 Предишна
  • Pashalis Terzis Horizo 14:08 Предишна
  • ork.Orfey Byalo Rade 14:02 Предишна

Програма

00:00 - 12:00 Най-добрият микс от песни

12:00 - 16:00 Честито

16:00 - 17:00 Ретро микс

17:00 - 19:00 Най-добрият микс от песни

19:00 - 23:00 Честито