Изградиха нова площадка за разходка на кучета в Търговище 03 ноември, 2021

Изградиха нова площадка за разходка на кучета в Търговище
social Снимка: Община Търговище

Нова площадка за свободно разхождане на кучета изгради Общинското предприятие „Флора“ в Търговище. Тя се намира в обновения парк „Роден кът“, в близост до тренировъчното футболно игрище на стадион „Неделчо Камов“.

Теренът, на който се намира площадката, е на площ от малко над половин декар. Там са монтирани различни съоръжения за забавление и игра на домашните любимци – тунел, рампа, препятствия и други. Поставени са и пейки, както и кошче за кучешки отпадъци.

Очакванията са с новата площадка да се ограничи свободното пускане на кучета из тревните площи в „Роден кът“, където играят много деца. Апелираме собствениците на домашни любимци да използват именно новото съоръжение за целта.

На територията на град Търговище има изградени и други две площадки за кучета – в парк „Борово око“ и в квартал „Запад“ 1. Освен тях, са определени и зони за разходка на кучета. Това са: площите зад стадион „Димитър Бурков“ и тренировъчното игрище; в районите на боровата гора, парк „Юкя“ и работническия стадион; терените срещу блок №40 в квартал „Запад“ 2 и до блокове №25 и №26 в квартал „Запад“ 1.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация