Италия е на крачка от титлата на УЕФА Евро 2020 07 юли, 2021

Италия е на крачка от титлата на УЕФА Евро 2020
social Снимка: twitter.com/euro2020

Италия е първият финалист на УЕФА Евро 2020, след като победи Испания с 4:2 след изпълнение на дузпи (равенство в редовното време и продълженията 1:1) в първия полуфинален мач на първенството, игран на "Уембли".

Федерико Киеза изведе адзурите напред в 60-ата минута, в 80-ата Алваро Мората изравни. Последваха продължения, в които не падна гол и след това дузпи. Изпълнението на 11-метровите удари започна с пропуск на Мануел Локатели, който бе повторен от Дани Олмо от състава на Испания. Последваха три последователни вкарани дузпи за състава на Роберто Манчини, докато Алваро Мората пропусна да изравни. Жоржиньо да реализира петата дузпа и да изпрати Италия на първи финал на европейско първенство от 53 години насам.

В спор за титлата играчите на Роберто Манчини ще се изправят срещу Англия или Дания, които тази вечер ще определят втория финалист.

За най-добър играч на мача УЕФА определи Федерико Киеза. Играчите на Италия посветиха успеха си на контузилия се Леонардо Спинацола.

Празненствата по улици и площади на Апенините продължиха през цялата нощ, а на Иберийския полуостров загубата бе посрещната с болка от феновете, които дълго след края на мача не можеха да осъзнаят резултата.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация