Истинска зима в цялата страна 27 януари, 2021

Истинска зима в цялата страна
social Снимка: pxhere.com

Оранжев код за силен вятър и снеговалеж е в сила за областите Ямбол, Сливен, Търговище, Бургас, Шумен, Варна, Разград, Силистра и Добрич.

Жълт код за силен вятър и снеговалеж е обявен Ловеч, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Велико Търново и Русе.

И днес на много места в страната ще продължи да вали сняг, като интензивни ще са валежите в Източна България и там ще има виелици и навявания. След обяд валежите ще започнат да отслабват и от запад да спират. Ще духа умерен и силен северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°.

В четвъртък ще бъде ветровито, с променлива облачност, на места в планините и планинските райони ще превалява сняг. Утре сутринта ще е сравнително студено, особено в петък се очакват на места до минус 8°, минус 10°.

През деня в петък ще започне затопляне. Вятърът ще е от запад-югозапад, предимно умерен. Облачността отново ще се увеличи и към вечерта и през нощта срещу събота на места ще превали дъжд, в планините над 1500 метра - сняг; в равнинната част са възможни поледици.

В събота до обяд валежите ще спрат, облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е от северозапад, но вечерта отново ще се обърне от югозапад.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация