И за днес е обявен оранжев код за дъжд в 13 области 16 октомври, 2021

И за днес е обявен оранжев код за дъжд в 13 области
social Снимка: pixabay.com

Оранжев код за интензивни валежи от дъжд е в сила за областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Русе, Разград и Търговище. В тези области се очакват значителни валежи, с количества 30-50 mm, на отделни места - и повече.

Жълт е кодът за областите Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Там валежите също ще бъдат значителни, като очакваните количества са 20-35 mm

В Югозападна България след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър, а температурите ще са 18°.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър, предимно от север. Максималната температура на 1200 ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

В неделя в западната половина от страната вятърът ще отслабне, в източната ще остане умерен, от север-северозапад. Ще се задържи със значителна облачност, все още ще има слаби превалявания от дъжд, но на малко места. Ще остане хладно за средата на октомври, с минимални температури между 6° и 11° и максимални между 11° и 16°.

В началото на новата седмица ще е почти без валежи, облачността ще се разкъсва. Вятърът и в източните райони ще отслабне.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация