И тази седмица - сутрин слънчево, след обяд - пролетни бури 07 юни, 2021

И тази седмица - сутрин слънчево, след обяд - пролетни бури
social Снимка: pixabay.com

В началото на новата седмица облачността ще обхване по-голямата част от страната.

Ще има краткотрайни, на места в Югозападна България и Рило-Родопския масив интензивни и значителни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Предимно слънчево ще е в крайните североизточни райони, а привечер и над останалата част от Северна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва.

Максималните температури ще са между 23° и 28°.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб предимно от югоизток. Максималните температури ще са между 21° и 23°.

Над планините ще има краткотрайни, в масивите от Западна България интензивни, валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури.

През следващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. На много места ще има краткотрайни валежи, около и след обяд временно интензивни, с гръмотевични бури, по време на които вятърът ще се усилва. Има условия за градушки.

Временно отслабване и затихване на явленията ще има след полунощ, когато ще бъде почти тихо, ще се изяснява, а с повече слънчеви часове, главно сутрин, ще е в сряда и четвъртък.

Дневните температури ще са предимно между 23° и 28°, с един-два градуса по-високи към средата на седмицата.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация