И слънце, и дъжд, и гръмотевици ни очакват днес 24 септември, 2020

И слънце, и дъжд, и гръмотевици ни очакват днес
social Снимка: pixabay.com

До обяд облачността ще е предимно значителна и на места в Западна и Централна България все още ще превалява.

След обяд над северозападната част облачността ще намалее до предимно слънчево време. В планинските райони и на места в Горнотракийската низина в следобедните часове ще има и гръмотевици. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад, в крайните източни райони ще е от югоизток, слаб до умерен.

Максималните температури ще са между 24° и 29°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 22-25°.

Над планините облачността ще е значителна, в масивите от Южна България след обяд купестодъждовна. На места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад.

В петък ще преобладава слънчево и по-топло време, с повече облаци след обяд, но почти без валежи.

През почивните дни времето ще бъде доста динамично. Минималните температури ще са високи: до 15°-20°, а дневните в Източна България в събота ще надхвърлят 30°. В следобедните часове над много райони в Западна и Централна България, а привечер и над Североизточна, ще се развие значителна купеста облачност. Повишава се вероятността за локални интензивни валежи и гръмотевици, значителни по количество на места в Западна България. От запад ще започне понижение на температурите.

В неделя в Югоизточна България температурите ще са все още по-високи – до 28°-29°, докато в останалата част от страната ще са между 20° и 25°. Валежи ще има само на изолирани места.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация