The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Храните, които не бива да топлим в микровълновата

06.12.2017
След загряване в микровълновата яйцата, например, стават токсични, гъбите подуват корема

Безспорно е удобна и почти всеки е свикнал с нея в ежедневието. Микровълновата фурна, обаче, не винаги е най-добрият избор, когато искате да стоплите някои храни. Вижте кои са:

Яйца

Едва ли има хора, които ще затоплят пържени или варени яйца, но все пак трябва да знаете, че след загряване в микровълновата яйцата стават токсични.

Ориз

Оризът, въпреки че съдържа много полезни вещества, има и спори на бактерии, които оцеляват дори след готвенето. Ако оризът се остави на стайна температура, след като е сготвен, бактериите ще започнат да се размножават. Затоплянето в микровълновата не решава проблема. Затова оризът трябва да се консумира веднага или да се съхранява в хладилник.

Пиле

Когато загрявате пилешкото месо, протеинът, който се съдържа в него, претърпява промени, които могат да доведат до лошо храносмилане.

Цвекло

Цвеклото е много полезно за салати и супи, но не и ако го загреете в микровълновата.

Гъби

Гъбите са трудни за храносмилане и ако затоплите ризотото си с гъби в микровълновата, може да получите подуване и болки в корема.

В момента Най-добрият микс от песни 00:00 - 07:00
  • Gloria Lyubovta Nastoyava 03:02 в момента
  • Ana Kokic Idemo Na Sve 02:58 Предишна
  • Maksim Nazdrave 02:55 Предишна
  • Giorgos Mazonakis Ena Thavma 02:51 Предишна
  • Bane Mojicevic Dodji 02:47 Предишна
  • Emilia Samo Moy 02:43 Предишна
  • Giannis Ploutarxos Mia Kalispera 02:40 Предишна
  • Indira Radic, Rale Imali Smo Nismo Znali 02:35 Предишна
  • Ivana Praznik Vseki Den 02:32 Предишна
  • Eleni Foureira To Kati 02:28 Предишна

Програма

23:00 - 00:00 Ретро микс

00:00 - 07:00 Най-добрият микс от песни

07:00 - 10:00 Капучино

10:00 - 12:00 ВИП зона

12:00 - 15:00 Честито