Хладно и дъждовно начало на седмицата 11 април, 2022

Хладно и дъждовно начало на седмицата
social Снимка: pxhere.com

Днес валежите навсякъде ще отслабнат. След обяд само на отделни места, главно в Централна България и планините ще превали слабо. Около и след обяд от запад и облачността ще се разкъсва и намалява, вечерта над много райони до предимно ясно време. В планините след обяд на отделни места, главно в Централна и Източна Стара Планина и Родопите ще вали сняг, под 800-1000 метра – дъжд.

Дневните температури ще се движат между 10 и 15 градуса.

Ще остане ветровито със силен вятър от северсеверозапад. В 19 области на страната е обявен жълт код за потенциално опасно време. Вечерта вятърът ще отслабва. 

Във вторник се очаква плавно покачване на температурите и повече слънце. В сряда прогнозата е за още 2-3 градуса нагоре, а в края на седмицата ще стигнат 22 градуса.

Непосредствено около Цветница се очакват отново по-ниски температури, валежи с гръмотевици и риск от дребна градушка. В планините захлаждането ще е причина за валежи от сняг.

В седмицата преди Великден времето ще остане по-хладно с превалявания, но постепепенно ще се стабилизира и около празника ще има много слънце и пролетни температури около 20 градуса.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация