The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Горанов: Божков цели дискредитиране на правителството

18.05.2020
Снимка: БГНЕС
По думите на финансовия министър избягалият в Дубай хазартен бос е изпаднал в неприятната ситуация да дава отчет на държавното обвинение

Васил Божков не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган. Позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството, включително на министър-председателя, и тя е необоснована. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов в началото на извънреден брифинг, след като правителството обсъди проекта за държавните бензиностанции.

По думите на финансовия министър, бизнесменът, който се укрива в Дубай и срещу когото прокуратурата повдигна 11 обвинения, не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган.

Владислав Горанов коментира темата, която по думите му е предмет на политически спекулации и която е опит за внушение, че правителството е увредило нечии интереси, свързани с бизнес отношения.

Министър Горанов заяви:

"Имах възможност преди две седмици, при първата изява на г-н Божков, да коментирам, че и аз в качеството си на министър, вероятно и други колеги министри ще го потвърдят, сме поддържали добри работни контакти с всички хора, които искат да коментират бизнес средата в страната. Разговорите, които сме имали, винаги са били как да се подобри бизнес средата, дори това да е било свързано с намаления на данък добавена стойност - нещо, което аз не подкрепям и продължавам да съм с резерви. Опитът за внушение, че един или друг политик се е месил в бизнес отношенията между партньорите на г-н Божков или други договорни партньори на г-н Божков от медии, е опит за пренасяне на вина към правителството за действия и бездействия от страна на организаторите на хазартни игри. Единственият извод, който може да се направи в случая, е че позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството, в това число на министър-председателя и тя според мен е необоснована, защото бизнес отношенията между г-н Божков и г-н Домусчиев си е само тяхна тема".

Според Горанов Божков е изпаднал в неприятната ситуация да дава отчет на държавното обвинение.

Министърът е убеден, че фактическата истина ще бъде установена в хода на досъдебното производство.

"Не си представям, че държавата се занимава с изземване на бизнеси или с толерирането на един бизнес или друг", каза той.

Ако някой има претенции, трябва да ги подкрепи с доказателства, в противен случай правителството става заложник на спорове между различни бизнес субекти.

В момента Най-добрият микс от песни 00:00 - 11:00
  • Despina Vandi Thelo Konta Sou Na Meino 01:47 в момента
  • Slavi Trifonov, Ku Ku Band 01:43 Предишна
  • Amadeus Band Alkohol 01:40 Предишна
  • Hristos Sevastos Kalimera Na Sou Leo 01:36 Предишна
  • Ivana Samo Vednaj Se Jivee 01:33 Предишна
  • Dragana Mirkovic Milo Moje Sto Te Nema 01:29 Предишна
  • Hristos Menidiatis Duo Dromoi 01:26 Предишна
  • Galena Moro Mou 01:22 Предишна
  • Ceca Raznatovic Nevinost 01:19 Предишна
  • Themis Adamantidis Gia Hatiri Sou 01:15 Предишна

Програма

23:00 - 00:00 Ретро микс

00:00 - 11:00 Най-добрият микс от песни

11:00 - 12:00 Веселина топ 10

12:00 - 16:00 Честито

16:00 - 17:00 Ретро микс