The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Химикал в червеното месото вреди на сърцето

08.04.2013
Диетолозите предупреждават, че може да съществува риск за хората, приемащи хранителни добавки с карнитин

Химикал, открит в червеното месо, помага да се обясни защо прекомерното консумиране на пържоли, кайма и бекон вреди на сърцето, твърдят американски учени.

Карнитинът, съдържащ се в червеното месо, се разпада от бактерии в червата. Това предизвиква серия от събития, които довеждат до по-високи нива на холестерола и увеличен риск от сърдечни болести.

Диетолозите предупреждават, че може да съществува риск за хората, приемащи хранителни добавки с карнитин.

Съществуват множество изследвания, които предполагат, че честото консумиране на червено месо може да бъде вредно за здравето.

Във Великобритания правителството препоръчва да се консумира не повече от 70 грама на ден червено или обработено месо, което е еквивалент на два резена бекон.

Мирослава Екова

В момента Най-добрият микс от песни 00:00 - 07:00
  • Aleksandra Prijovic Sledeca 04:35 в момента
  • Lia, Kondyo Obich Za Dvama 04:32 Предишна
  • Triantafylos Xtipise Kokkino 04:29 Предишна
  • Sladjana Mandic Lude Noci 04:26 Предишна
  • Preslava Razkriy Me 04:21 Предишна
  • Giannis Ploutarxos Giati Exo Esena 04:18 Предишна
  • Ivana Elektra Srce Moje 04:15 Предишна
  • Boris Dali Piyan 04:12 Предишна
  • Kiriakos Papailias Ola Opa 04:09 Предишна
  • Ceca Raznatovic Luda Za Sebe 04:06 Предишна

Програма

23:00 - 00:00 Ретро микс

00:00 - 07:00 Най-добрият микс от песни

08:00 - 10:00 Капучино

10:00 - 12:00 ВИП зона

12:00 - 15:00 Честито