Футболисти с апел: „Осинови куче от общинския приют в Пловдив“ 25 октомври, 2021

Футболисти с апел: „Осинови куче от общинския приют в Пловдив“
social Снимка: Община Пловдив

Точно преди началото на първия съдийски сигнал на днешната среща между „Ботев“ (Пловдив) и „Лудогорец“, капитаните от двата отбора ще излязат на терена с две кученца от пловдивския общински приют.

Инициативата се осъществява за първи път в България от общинския приют в Пловдив и е подкрепена от футболните клубове на „Ботев“ и „Лудогорец“. Тя е част от поредицата събития по повод Месеца на животните като целта е играчите да насочат вниманието на гражданите към кученцата от приюта, които чакат да бъдат осиновени.

„Ние от „Ботев“ Пловдив, заедно с Община Пловдив и общинския приют за безстопанствени кучета, заставаме зад каузата „Доброто продължава“ и призоваваме всеки, който иска да осинови кученце от пловдивския общински приют, да го направи и да внесе още радост в своя дом“, апелират играчите от „Ботев“.

Инициативата започна от футболистите на румънския гранд Динамо (Букурещ), които се обединиха зад благородната кауза за насърчаване осиновяването на домашни любимци от общинските приюти. Днес тя вече е факт и в Пловдив.

Инициативата ще продължи, а на следващата домакинска среща в нея ще се включи и другият пловдивски гранд – „Локомотив“. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация